S ohledem na omezené možnosti parkování dopravních prostředků v blízkosti sídla NBÚ v ulici Na Popelce, Praze 5 upozorňujeme, že jeho návštěvníci mohou pro zaparkování svého dopravního prostředku standardně využít jednu z těchto variant:

1. možnost parkování v zóně placeného stání vyznačené fialovými pruhy, ve které lze podle místních podmínek parkovat až po dobu 24 hodin po platbě v parkovacím automatu nebo přes virtuální parkovací hodiny (mobilní aplikace), konkrétně v ulicích Starokošířská, Mahenova, Brožíkova, Pod Radnicí, Hlaváčkova.Hodinová sazba parkování ve fialové zóně: 20,- Kč hod (zpoplatněno Po – Pá od 8:00 do 20:00 hod).

2. možnost parkování v zóně placeného stání vyznačené modrými pruhy, ve které lze parkovat po dobu maximálně 3 hodin po platbě přes virtuální parkovací hodiny (mobilní aplikace), konkrétně v ulicích Vrchlického, Starokošířská, Pod Radnicí. Hodinová sazba parkování v modré zóně: 40,- Kč hod (zpoplatněno Po – Pá od 8:00 do 20:00 hod).

3. možnost parkování na záchytném parkovišti P+R. Nejbližší se nacházejí u metra v lokalitách Zličín I, II a Nové Butovice. Do NBÚ lze pokračovat metrem (linka B) do zastávky „Anděl“, kde je nutné přestoupit na tramvaj č. 9, 10, 15 nebo 16 a dále pokračovat do zastávky „U Zvonu“.

Více informací o možnostech využití parkovišť lze nalézt na webových stránkách TSK Praha.

Více informací o podmínkách parkování v Zónách placeného stání na webu: www.parkujvklidu.cz.